Parcours en plattegrond

Tijdens het Fruitcorso rijdt de stoet zowel in de middag als in de avond door de Tielse straten. De wagens gaan na de optocht naar de Veemarkt om hier tot en met maandag tentoongesteld te staan.

Parcours

Het parcours van het middagcorso als Fruitcorso by Night wijken van elkaar af. Zo rijdt de stoet zaterdagavond een ronde, terwijl het middagcorso twee keer (in verschillende richtingen) aan u voorbij trekt. Met een dagentree-ticket kunt u, op iedere gewenste locatie langs het parcours, plaats nemen met uitzondering van het Taluud.

Op de afbeelding is de corsoroute in het paars aangegeven. U vindt hier tevens een overzicht van de tribunes (Taluud en Veemarkt).

Plattegronden

De Betuwse Oogstweek telt enkele evenementen. Van alle activiteiten vindt u hier de plattegrond en bijbehorende informatie.

Op Appeltjesdag zal de focus liggen op de wandel- en hardlooptocht. Er zijn voor iedere categorie twee tochten uitgeschreven: 5 en 10 kilometer. Wandelt u liever binnen bij de open monumenten die Tiel rijk is? Ook voor u is er een route uitgestippeld. Bent u moe van al het gestap? Kom tot rust in het Kalverbos en proef van allerlei streekproducten.  

Het Rotary Tiel Grachtenconcert is ook een nieuw onderdeel van de Oogstweek. De Veemarkt dient als openlucht theater en op de gracht drijft een podium waar de klanken vanaf zullen klinken. 

Tijdens 'Proef en ontmoet de Betuwe' heeft u alle tijd om de corsocreaties op uw gemak te aanschouwen. Zoom in op elk detail of spreek één van de bouwers. Wandel langs de fruitmozaïeken, proef alle lekkernijen op de streekproductenmarkt of ga een hapje eten tijdens het foodtruckfestival. Een unieke manier om de Betuwe te leren kennen.

De plattegrond toont het evenemententerrein op zon- en maandag tijdens de tentoonstelling.

Appeltjesdag

Fruitcorso (by Night)

Rotary Tiel Grachtenconcert

Proef en ontmoet de Betuwe

Programma

Op dit moment is het volledige programma nog niet bekend. Zodra deze vastgesteld is, kunt u deze hier vinden. Wordt vervolgd.

Met dank aan onze partners!

Het corsojaar staat op het punt van beginnen!

In 2022 is het drie jaar geleden dat de laatste editie van het Fruitcorso plaats kon vinden. Na deze corsoloze periode is er weer iets om naar uit te kijken: de Betuwse Oogstweek, waar het Fruitcorso onderdeel van is. Van 9 tot en met 19 september tonen we al het moois dat de Betuwe te bieden heeft. 

Volg het Fruitcorso op social media