twitter social logotype facebook logo

Corsocongres 2020

Het Corsocongres, 3 oktober 2020

Beste corsoliefhebbers, zaterdag 3 oktober is het zo ver: dan vindt het Corsocongres 2020 plaats in Tiel! Op deze pagina lees je alles over het programma, de workshops en tickets. 

Programma

10.00 uur Inloop – grote zaal Restaurant De Betuwe 

10.30 uur Opening – welkom door dagvoorzitter Martijn van Eck en burgemeester Hans Beenakker van Tiel

10.45 uur Toespraak Paul Bastiaansen (Corsokoepel), Arie Koelemij (Fonds voor Cultuurparticipatie) en Saskia van Oostveen (KIEN) over UNESCO

11.15 uur Interactieve workshop 1, 2, 3 en 4

12.00 uur Fotomoment (mits mogelijk binnen Corona maatregelen)

12.30 uur Lunch

13.45 uur Interactieve workshop 1, 2, 3 en 4

14.30 uur Korte pauze

15.00 uur Nawoord dagvoorzitter

15.15 uur Borrel

16.30 uur 3 gangen-menu (optioneel) 

 

Inhoud interactieve workshops

Workshop 1 - Verzekeren: een heet hangijzer

Wat zijn de risico’s en de verzekeringsmogelijkheden bij het bouwen van corsowagens en het organiseren van corso’s? Bram Don van Omnido Evenementenverzekeringen, gespecialiseerd in het verzekeren van evenementen, geeft een toelichting op de risico’s, preventie en de verzekeringsmogelijkheden. Verder zal er ruimte zijn voor het behandelen van praktijkvragen vanuit de deelnemers.

Workshop 2 - Corso is kunst (?)

In deze workshop gaat Dik Kusters, kunstschilder van prachtige Waallandschappen en zeer succesvol ontwerper van corsowagens, dieper in op de vraag ‘Is corso kunst?’ Hij maakt gebruik van theorieën van het Bauhaus en gaat dieper in op de compositieleer, vormgeving,  psychologie van de kleur en het gebruik van kleurcontrasten. In een klein overzicht van de kunstgeschiedenis laat Kusters zien dat de kunstenaar bij het gebruik van kleur, compositie en stofuitdrukking met dezelfde uitgangspunten worstelt als wij voor ons corso. En tal van corsowagens passeren de revue.

Workshop 3 - Vrijwilligers die blijven

Vrijwilligers, die doen waar ze goed in zijn en waar ze plezier in hebben, zijn langdurig gemotiveerde vrijwilligers. Maar hoe zorg je voor de juiste vrijwilliger op de juiste plek? Hoe zorg je dat je goed aansluit bij de betrokkenheid en motivatie van vrijwilligers? In deze workshop neemt David Wijnperle van Doeldenker u mee in een aantal technieken om meer vrijwillige energie te laten stromen in uw vereniging/organisatie. 

Workshop 4 - Ontdek je plakfactor online
Ken je ze? Die mensen die schijnbaar moeiteloos hun product of dienst onder de aandacht brengen, de aandacht van hun publiek vasthouden en online onthouden worden. Die weten wat hun plakfactor is. Dat kun jij ook leren!

Tijdens de workshop leert Gerda Venema van Trans4mate je jouw missie en boodschap kort en krachtig te formuleren en jezelf en/of je organisatie op een sterke manier te presenteren via social media.

Wat kan social media voor mij betekenen en waar begin ik (aan)? Vragen die iedereen stelt die zichzelf via social media wil profileren.

Corona maatregelen

Uiteraard moeten wij ons houden aan de RIVM-richtlijnen. Dat betekent alleen deelnemen bij goede gezondheid én voldoende afstand houden. Bij het plenaire gedeelte voldoet het zalencentrum aan de eisen bij deelname van ruim 100 personen. Er worden nu 4 workshops tegelijkertijd gehouden om zoveel mogelijk bezoekers te kunnen spreiden. Bij het wisselen van workshops en de lunch is het van belang de regels op te volgen van de organisatie. Op deze manier kunnen we het Corsocongres op een verantwoorde manier organiseren en kan u het op een veilige manier bezoeken!

Tickets

Belangrijk om te weten bij het bestellen van tickets:

- Deelname aan het Corsocongres kost €15,- per persoon. Dit is inclusief 2 consumptiemunten en lunch.

- Aan het eind van het congres bieden we een optioneel driegangen-menu aan. Dit kost €25,- per persoon en is apart bij te boeken in de ticketshop.

- Bestel s.p.v. de tickets per persoon en niet per groep. Zo hebben we van iedere deelnemer zijn of haar contactgegevens. Dit is van belang om te voldoen aan de Corona maatregelen.

- Geef bij het bestellen van uw ticket de 2 workshops van uw voorkeur aan. Het kan zijn dat door de hoeveelheid aanmeldingen we moeten schuiven. Wie het eerst komt...

De tickets voor het Corsocongres bestelt u HIER.

Locatie

Restaurant de Betuwe

Hoog Kellenseweg 7 

4004 JB, Tiel

Parkeerplaatsen zijn ruimschoots aanwezig. 

Vrijwilligers

Help het Fruitcorso en word vrijwilliger!

Volg ons via

Copyright Stichting 4-Stromenland - All rights reserved