twitter social logotype facebook logo

Corsocongres 2021

Het Corsocongres, 2 oktober 2021

Beste Corsoliefhebber,

Namens het Fruitcorso en de Corsokoepel ben je van harte uitgenodigd voor het Corsocongres op zaterdag 2 oktober 2021!

De dagvoorzitter van het congres, Martijn van Eck, heeft videoboodschap voor je opgenomen. Deze bekijk je hier.

 Op deze pagina vind je alle informatie. Direct tickets kopen? Klik dan hier voor de ticketshop!

Uitnodiging CorsoCongres 2021

Locatie:

We treffen je graag bij:

Natuurlijk Gruun 

Zijveling 1, Ommeren

Gruun heeft een parkeerplaats, evenals het ernaast gelegen museum Baron van Brakell. Navigatie: Zijveling 1, 4032 NT Ommeren.

Programma
10.00 uur Inloop – Appelcafé Gruun

10.30 uur Opening – welkom door dagvoorzitter Martijn van Eck en burgemeester Hans Beenakker van Tiel

10.45 uur Toespraak Paul Bastiaansen (Corsokoepel), Arie Koelemij (Fonds voor Cultuurparticipatie)  en Saskia van Oostveen (KIEN) over UNESCO

11.15 uur Interactieve workshop 1, 2, 3 en 4

12.00 uur Fotomoment

12.30 uur Lunch

13.45 uur Interactieve workshop 1, 2, 3 en 4

14.30 uur Korte pauze

15.00 uur Nawoord dagvoorzitter

15.15 uur Borrel/hapje

Tickets 
Een ticket kost €15,- (exclusief €1,- servicekosten) per deelnemer. Maximaal 5 deelnemers per corso.

Let op: geef bij het aanschaffen van je ticket je voorkeur voor 2 workshops aan! We zullen hier zo goed als mogelijk gehoor aan geven.

Klik hier voor de ticketshop

Workshop 1: Verzekeren, een heet hangijzer, door Bram Don (Omnido)

Wat zijn de risico’s en de verzekeringsmogelijkheden bij het bouwen van corsowagens en het organiseren van corso’s? Bram Don van Omnido Evenementenverzekeringen, gespecialiseerd in het verzekeren van evenementen, geeft een toelichting op de risico’s, preventie en de verzekeringsmogelijkheden. Verder zal er ruimte zijn voor het behandelen van praktijkvragen vanuit de deelnemers.

Workshop 2: Corso is kunst (?) door Dik Kusters, ontwerper Fruitcorsowagens

In deze workshop gaat Dik Kusters, kunstschilder van prachtige Waallandschappen en zeer succesvol ontwerper van corsowagens, dieper in op de vraag ‘Is corso kunst?’ Hij maakt gebruik van theorieën van het Bauhaus en gaat dieper in op de compositieleer, vormgeving,  psychologie van de kleur en het gebruik van kleurcontrasten. In een klein overzicht van de kunstgeschiedenis laat Kusters zien dat de kunstenaar bij het gebruik van kleur, compositie en stofuitdrukking met dezelfde uitgangspunten worstelt als wij voor ons corso. En tal van corsowagens passeren de revue.

Workshop 3: Vrijwilligers die blijven, door David Wijnperle (Doeldenker)

Vrijwilligers, die doen waar ze goed in zijn en waar ze plezier in hebben, zijn langdurig gemotiveerde vrijwilligers. Maar hoe zorg je voor de juiste vrijwilliger op de juiste plek? Hoe zorg je dat je goed aansluit bij de betrokkenheid en motivatie van vrijwilligers? In deze workshop neemt David Wijnperle van Doeldenker u mee in een aantal technieken om meer vrijwillige energie te laten stromen in uw vereniging/organisatie.

Workshop 4: Ontdek je plakfactor online, door Gerda Venema (Trans4mate)

Ken je ze? Die mensen die schijnbaar moeiteloos hun product of dienst onder de aandacht brengen, de aandacht van hun publiek vasthouden en online onthouden worden. Die weten wat hun plakfactor is. Dat kun jij ook leren!
Tijdens de workshop leert Gerda Venema van Trans4mate  je jouw missie en boodschap kort en krachtig te formuleren en jezelf en/of je organisatie op een sterke manier te presenteren via social media.
Wat kan social media voor mij betekenen en waar begin ik (aan)? Vragen die iedereen stelt die zichzelf via social media wil profileren.

We zien je graag op zaterdag 2 oktober, bij Natuurlijk Gruun, in de Betuwe!

Bestuur en PR-commissie Fruitcorso Tiel

Corsokoepel

Copyright Stichting 4-Stromenland - All rights reserved