Bereikbaarheid binnenstad en Parkeren

Bereikbaarheid binnenstad en Parkeren

Bereikbaarheid binnenstad voor bezoekers voor-tijdens-na Fruitcorso 2019
In het weekend van zaterdag 21 september tot en met maandag 23 september is er in Tiel het jaarlijkse Fruitcorso.

De gemeente neemt tijdens dit weekend een aantal verkeersmaatregelen. Dit gebeurd voor de bereikbaarheid van de binnenstad en de veiligheid van inwoners, ondernemers en bezoekers. De binnenstad blijft hoe dan ook bereikbaar, maar soms nét even anders. U leest hier hoe de binnenstad bereikbaar is tijdens het evenement.

Parkeermogelijkheden binnenstad

Tijdens het weekend zijn er genoeg parkeerplaatsen beschikbaar. Ook om een boodschap te doen in de stad. Het is de afgelopen jaren niet voorgekomen dat alle parkeerterreinen vol zijn. De gemeente richt extra parkeerplaatsen in en zetten verkeersregelaars in. Zo vindt iedere bezoeker snel een plek en wordt geprobeerd zoekverkeer tot een minimum te beperken.

Tijdens Fruitcorso zijn de volgende parkeerterreinen beschikbaar:
– Poort van Santwijck
– Parkeergarage WLP
– Oude Haven
– Waalkade (strook)
– Parkeerschijfzone Brugstraat
– Veilingterrein (Spoorstraat)
– Diverse tijdelijke parkeerterreinen bij de Teisterbantlaan

Wegafsluitingen

  • Specifieke wegafsluitingen zullen worden gepubliceerd zodra deze definitief bekend zijn.

Informatie voor bezoekers van de binnenstad
Tijdens het Fruitcorso zijn de meeste parkeerterreinen en de parkeergarage rond de binnenstad beschikbaar. Het grote parkeerterrein Poort van Santwijck is goed te bereiken via Tiel-Oost, afslag 33 (Tiel/Maurik). De parkeergarage Westluidense Poort is makkelijk te bereiken via afrit 32 (Tiel West).

Er zijn ook tijdelijke parkeerterreinen. Parkeerbegeleiders wijzen u de weg. Zo weet u zeker dat u goed geparkeerd staat. Hiervoor volgt u de gele borden met verwijzing naar parkeren Fruitcorso en centrum. Omdat het parcours van het corso ook door een deel van de binnenstad loopt, moet u rekening houden met afgesloten straten en verkeersmaatregelen. U kunt vanaf het corsoterrein de binnenstad bereiken. Let daarvoor op de bebording en volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

Fijn om te weten: parkeren is in het corsoweekend gratis! Let wel op dat u niet op een vergunninghoudersplaats parkeert. Dan loopt u kans een boete te krijgen.

Heeft u naar aanleiding van de informatie nog vragen, neemt u dan gerust contact met het Klant Contact Centrum van de gemeente, telefoon (0344) 637 111.

"Een corsowagen kan in totaal 4.000 kilo wegen, waarvan 2.500 kilo aan producten."

AANMELDEN

Interesse of vragen?

Heeft u vragen over Het Fruitcorso, het programma, de route van de stoet, het terrein, de toegang of over de andere festiviteiten? Of misschien wilt u wel uw steentje bijdragen aan het Fruitcorso? Laat het ons weten want we staan u graag te woord!