Corsoclubs

Corsoclub Buren

Buren

Corsoclub Buren speelt elk jaar een belangrijke rol als het gaat om de verdeling van de prijzen en wordt ook wel de ‘corsokoning’ genoemd, dit omdat zij al 10x gewonnen hebben. In 2015 heeft corsoclub Buren het Lof van de Jury weten binnen te slepen met hun wagen ‘De Snavelvissen’. Dit was niet één wagen, maar bestond uit drie prachtig versierde vissen.

Buurmalsen-Tricht

Corsoclub Buurmalsen-Tricht is één van de jongere en kleinere corsoclubs. In 2008 namen zij voor het eerst deel aan het Fruitcorso en ondertussen zijn ze al niet meer weg te denken. Corsoclub Buurmalsen-Tricht is klein maar fijn.

Culemborg

Corsoclub Culemborg nam de afgelopen jaren deel in twee categorieën en won in 2015 de eerste prijs bij het kindercorso. De grote wagen greep net naast het goud en werd tweede.

Drumpt

Corsowagen Drumpt bestond in 2013 alweer 50 jaar en de laatste jaren zitten ze in een stijgende lijn met de uitslagen. In 2011 werden ze zelfs 1e bij de jeugd- en grote wagens! Deze lijn willen ze uiteraard doorzetten. Plezier hebben, is en blijft nummer één bij Drumpt.

Echteld

In 2015 deed Corsoclub Echteld voor de 50ste keer mee en sleepte de 3de plaatst in de wacht met hun ‘Bizarre vogel’

Geldermalsen

In 2015 deed Corsoclub Geldermalsen voor de 50ste keer mee met het grote Fruitcorso. Van corsoclub Geldermalsen wordt elk jaar veel verwacht omdat zij in verhouding één van de grootste deelnemers is. Ondanks de hoge verwachting stellen zij nooit teleur.

Kerk-Avezaath

Corsoclub Kerk-Avezaath was de eerste winnaar van het Lof van de Jury in 1967. Dat corsoclub Kerk-Avezaath helemaal van deze tijd is, onderstrepen ze met hun manier van communiceren. Dit wordt namelijk gedaan via een whatsapp-groep-chat.

Maas & Waal

Corsoclub Maas en Waal werd opnieuw opgericht in april 2009 en doet sinds 2010 weer mee met een grote wagen. In dit relatief korte bestaan heeft corsoclub Maas & Waal toch al een tweede prijs weten binnen te slepen in 2014. Corsoclub Maas en Waal presenteert zichzelf vol trots aan de buitenwereld met een uniek logo en een goed verzorgde website.

Maurik

Corsoclub Maurik is een gezellige corsoclub die ondanks de relatief grote afstand tot Tiel, ook dit jaar weer van de partij is. Omdat het gemeentehuis van de Gemeente Buren in Maurik gevestigd is, levert dit altijd nog een stukje extra sportieve rivaliteit tussen beide dorpen.

Neerijnen

Sinds afgelopen jaar heeft Neerijnen een nieuwe bouwlocatie; iets wat groots werd gevierd. Corsoclub Neerijnen won in 2016 de Ton Luyendijks-prijs; voorheen de innovatieprijs. Deze prijs wordt niet elk jaar uitgedeeld door de Corso-jury, maar Corsoclub Neerijnen veroverde deze prijs door de jury te verassen met live muziek en zang op hun wagen.

Passewaaij

Corsoclub Passewaaij vierde in 2016 haar 5 jarig lustrum, en was hiermee de jongste deelnemer van dat jaar. Dat jarenlange ervaring geen vereiste is heeft Passewaaij de afgelopen jaren al bewezen met hun eerste plaats in 2013.

Tiel

Voor Corsoclub Tiel is het Fruitcorso elk jaar weer een thuiswedstrijd. Een wedstrijd die zij voor het laatst wonnen in 2013. Corsoclub Tiel heeft al meer dan 40 corsowagens gebouwd en is actief in alle disciplines: grote wagens, kinderwagens en mozaïek. In Tiel leeft het Fruitcorso niet alleen in de derde week van september, maar het hele jaar door.

Zoelen

Corsoclub Zoelen is de corsoclub die ondertussen de meeste prachtige wagens heeft gebouwd. Dit omdat zij al meer dan 50 jaar meedoen en de laatste jaren met zowel een jeugdwagen als een grote wagen.

Ingen

In 2016 reed Corsoclub Ingen voor de 50e keer met het grote Fruitcorso in Tiel. Het Fruitcorso wordt hier breed gedragen en het hele dorp is druk bezig met de voorbereidingen en iedereen probeert op zijn/haar eigen manier een steentje bij te dragen.

"Een Fruitcorsowagen bouwen is monnikenwerk. Elke vierkante centimeter versieren. Zaadje voor zaadje, boontje voor boontje.."

Interesse of vragen?

Heeft u vragen over Het Fruitcorso, het programma, de route van de stoet, het terrein, de toegang of over de andere festiviteiten? Of misschien wilt u wel uw steentje bijdragen aan het Fruitcorso? Laat het ons weten want we staan u graag te woord!