Culemborg

Corsoclub Culemborg nam de afgelopen jaren deel in twee categorieën en won in 2015 de eerste prijs in de categorie Jeugdwagens. De grote wagen greep net naast het goud en werd tweede.

Historie

Eind jaren zeventig is een tijd die zich kenmerkt door verminderde animo voor het corso. Het is voor veel dorpen, wanneer ze gestopt zijn, lastig de draad weer op te pakken. Clubs twijfelen soms openlijk aan het voortbestaan van het corso. En dan ineens, in het jubileumjaar 1990, besluit Culemborg een wagen te bouwen.

Het lukt de debutant om met Culemborg, Poort van de Betuwe figuurlijk een visitekaartje van de stad af te geven. Het is een enorme impuls voor het gehele corso en in de jaren tachtig komt er werkelijk weer een bloeiperiode tot stand. In de jaren die volgen zal Culemborg zich steeds meer in de top van het corso manifesteren. Wachters van de Keizer  uit 2004 wordt hun eerste overwinning. Dik Kusters, van huis uit kunstschilder, is de ontwerper van deze wagen en excelleert met prachtige kleurnuanceringen, die mogelijk zijn doordat er nieuwe variëteiten groenten en fruit gekweekt worden.

De laatste jaren brengt Culemborg nieuw leven in het corso door met hun wagens een andere richting in te slaan.Voor ontwerper Ad Haneveer is beweging het toverwoord om mensen te verbazen. Het luidt een technische revolutie in, waardoor spannende en dynamische creaties op de weg komen. Alle inspanningen van de club met deze vernieuwende constructies worden in 2009 beloond met een dikverdiende triomf. Les Dames de Pompadour, de Montespan et de Cheveny gaan walsend over het parcours en Culemborg danst naar de corsozege.

Interesse of vragen?

Heeft u vragen over Het Fruitcorso, het programma, de route van de stoet, het terrein, de toegang of over de andere festiviteiten? Of misschien wilt u wel uw steentje bijdragen aan het Fruitcorso? Laat het ons weten want we staan u graag te woord!