Drumpt

Corsowagen Drumpt bestond in 2013 alweer 50 jaar en de laatste jaren zitten ze in een stijgende lijn met de uitslagen. In 2011 werden ze zelfs 1e bij de jeugd- en grote wagens! Deze lijn willen ze uiteraard doorzetten. Plezier hebben, is en blijft nummer één bij Drumpt.

Historie

Ooit een dorp onder de rook van Tiel en nu een woonwijk van de gemeente Tiel. Toch zijn de bewoners er trots op het karakter van een dorp behouden te hebben. Saamhorigheid en de prestatie leveren om met een eigen bijdrage aan het corso mee te doen zijn onderdeel van dat dorpse karakter.

Drumpt levert zijn eerste bijdrage aan het Fruitcorso in 1964. Dominee Spijkerboer neemt het initiatief omdat hij het ongehoord vindt dat Tiel en Drumpt zelf geen wagen bouwen terwijl het Fruitcorso op een parcours door Tiel en Drumpt rijdt. Met Het Weerhuisje uit 1964 scoren ze gelijk goed en eindigen ze op een vijfde plek. Vanaf dat moment is Drumpt altijd aanwezig.In 1969 en 1974 zijn het wagens, ontworpen door Carla Daalderop-Bruggeman die twee keer de hoogste prijs binnenhalen. Vooral Boeket uit 1969 valt op door de bijzondere vormgeving. In 2003 bouwt de vereniging Aquarium. Dit verrassend ruimtelijke ontwerp van Henk de Boom wordt bij een corso-enquête door dagblad de Gelderlander ter gelegenheid van het vijftigste Fruitcorso zelfs uitgeroepen tot ‘mooiste wagen ooit’.

Naast een grote wagen bouwt Drumpt ook elk jaar een jeugdwagen. De jeugd van Drumpt geldt, net als die van Tiel, als een kweekvijver voor jong talent. Veel jonge ontwerpers van jeugdwagens gaan later een grote wagen ontwerpen.
Zo is er direct na het vijftigste corso succes voor Drumpt met een ontwerp van zo’n jonge ontwerper, afkomstig van de jeugdwagens. Drumpt wint het Fruitcorso in 2011 met het ontwerp In- vitro zygote van Paul Zwaan.

Interesse of vragen?

Heeft u vragen over Het Fruitcorso, het programma, de route van de stoet, het terrein, de toegang of over de andere festiviteiten? Of misschien wilt u wel uw steentje bijdragen aan het Fruitcorso? Laat het ons weten want we staan u graag te woord!