Mozaïeken 2018

RSG Lingecollege

2Strijd; Derde prijs

soms is het heel lastig te kiezen, je zou even goed een Engel als Duivel kunnen zijn… de grens er tussen is maar heel dun…

Ontwerper(s):
Vera, Kelly en Moniek

Stefanusschool

Prins Stefanus danst met Steffie

Steffie is uitgenodigd voor het bal bij Prins Stefanus. Ze neemt de uitnodiging aan en als ze daar is, wordt ze door Prins Stefanus ten dans gevraagd en zo dansen ze het hele schooljaar door.

Ontwerper(s):
Damon Achterberg

RK Basisschool De Dagobert

Zoals het klokje hier tikt…..

….. tikt het nergens. Als we lol maken en druk zijn lijkt het of dat de tijd vliegt……

Ontwerper(s):
Jaylin Reuser

Korfbalvereniging Tiel 72

De schatbewaker

De draak wordt in China gezien als een teken van geluk. Hopelijk kan de draak de schat goed bewaken, zodat het fruitcorso nog jaren in Tiel te zien zal zijn.

Ontwerper(s):
Nicky van Diën

O.B.S. De Molenwerf

Sta stil bij veiligheid!

Volle straten een drukte van belang, iedereen doet van alles gaat haastig zijn eigen gang. Binnen of buiten dorp of stad. Overal en nergens zie je dat Haasten telefoneren en rennen,geen rustig mens te bekennen. Mensen rennen heen en weer letten niet meer op het verkeer. De school gaat uit. Kinderen lopen of fietsen door het verkeer. Lachen praten en roepen op straten en op stoepen. Rennend heen en weer. Op snel naar huis maar weer.

Ontwerper(s):
Samantha van Soelen

Gemeente Tiel / Stadspromotie

Happy en gezond op Tielse grond

In de Tielse Moestuin is het gezellig druk. De groenten en fruit zijn er gezond en lekker. Daarom wordt Tiel ook wel de fruitstad van Nederland genoemd.

Ontwerper(s):
Vera Verhoef

Hellas Tiel

Animals united

Vogels, olifant of leeuw. Allemaal zo verschillend, maar toch leven ze samen onder de Afrikaanse zon. Zo is het ook bij Hellas. Actief bewegen helpt je te ontwikkelen tot wat je wilt zijn. Bij Hellas is iedereen welkom.

Ontwerper(s):
Vera Verhoef

Mozaïek Welzijnsdiensten

Handen vol Liefde

Laten we de handen ineen slaan en samen bouwen aan een wereld vol liefde.

Ontwerper(s):
Malika Bahri, Margo Golverdingen en Cisca van de Riet

Scouting Phoenix Tiel

Kiplekker in eigen land

We hoeven niet altijd op reis naar verre oorden voor mooie natuur of lekker weer. Dat kan ook allemaal in ons eigen land. Als je maar weet waar je moet kijken.

Ontwerper(s):
Anouk van Roessel en Alexander de Vries

Leggerscollectief "De Gepoetste Pruim"

Energie Stroom

Energie van vroeger en nu. Ruim 150 jaar geleden was de mens zo vindingrijk om energie op te wekken en hun leven beter en makkelijker te maken. Nu zijn wij ons bewust van de afhankelijkheid van energie en bedenken methoden om de wereld beter achter te laten. Wees er zuinig op, want energie blijven wij nodig hebben voor onszelf en ons nageslacht.

Ontwerper(s):
Leggerscollectief “De Gepoetste Pruim”

Stichting Heartbeat

Hartjesregen

Stichting Heartbeat zorgt voor een vrolijke regen van hartjes voor haar doelgroep; gezinnen waarvan een van de kinderen hartpatiënt is. Tijdens de eendaagse activiteiten of vakanties in een van de HeartVilla’s beleven ze plezier en ontspanning. Meer weten? Kijk op www.stichtingheartbeat.nl

Ontwerper(s):
Sanne Buitelaar

Basisschool De Floriant

Houden olifantjes van honing?

Onder de prachtige regenboog, eet het olifantje geen blaadjes, maar snoept hij van de honing! Hij lijkt wel een beertje! De bijtjes vinden het gezellig en zoemen vrolijk in het rond. In een kinderwereld kan alles!

Ontwerper(s):
Sandra, Groep 8

Oudercommissie Prins Willem Alexanderschool

Het Fruitfeest

Fruit is een gezond feestje!

Ontwerper(s):
Delishia Goedee

JP van den Bentstichting

Aapelpop

Bij het Tielse fruitevent hoort samen zijn, samen doen, samen beleven en vooral samen plezier maken. De apen op het podium van Aapelpop laten hun vrolijkste noten horen om ieder mee te voeren naar een fruitige vrolijke feeststemming!

Ontwerper(s):
Bert Hommersom & Team

Bibliotheek Rivierenland

e-Reader

Denk jij ook weleens aan de toekomst en hoe het er dan uit zal zien? Worden de kinderen dan gezellig voorgelezen door een robot? Een e-Reader?

Ontwerper(s):
Anne Boelsma en Petra Heimeriks

Reddingsbrigade Rivierenland Tiel

Terug naar de basis

Op welk van de plekken voel jij je in je ELEMENT!

Ontwerper(s):
Reddingsbrigade Rivierenland Tiel

Wijkverenging Passewaaij

Let’s play Ringo

Bingo, een spel voor jong en oud. Oh, zie ik het nu goed? De ratten hebben een deel van de bingokaart opgegeten en er Ringo van gemaakt. Doe je gezellig mee? De ratjes helpen je misschien wel. Maar vergeet niet om Bingo te roepen ….. Oh nee RINGO!!

Ontwerper(s):
Danique Lienden

Medewerkers Ziekenhuis Rivierenland

Trochilidae

De trochilidae (kolibrie) moedigt je aan om de schoonheid en de perfectie van het leven te zien, precies zoals het is. Vier het leven en elke ervaring zal vreugde en groei met zich meebrengen. Vertrouw het leven en je zult de magie ervan leren kennen. Het komt niet goed, het is al goed! Het komt niet goed, het is al goed!

Ontwerper(s):
Medewerkers Ziekenhuis Rivierenland

Corsokwartet

GEK & CO; Tweede Prijs

Ontwerper(s):
Corsokwartet

K.T.S.M.

Oehoeboeroe; Eerste Prijs

Oehoeboeroe is een wijze uil en een goede vriend van Paulus de Boskabouter.

Ontwerper(s):
Anja van Erven en A3 Kerpentier

Stichting Corsowagen Tiel

“In the picture”

Elke dag maken we foto’s. Herinneringen komen weer boven van vroeger, elk corso jaar wordt weer herbeleefd. “Gelukkig hebben we de foto’s nog”

Ontwerper(s):
Ewald Bos en Malou van Beem

Brandweer Tiel

Dragon of Fruit

Dragon of fruit staat voor kracht en doorzettingvermogen. En moet soms zijn leven op het spel zetten om zijn mede dragons te redden. Net zo als al onze brandweermannen en vrouwen in heel Nederland.

Ontwerper(s):
Claudia de Gier

"Het leggen van een Fruitmozaïek is een kunst op zich!"

Interesse of vragen?

Heeft u vragen over Het Fruitcorso, het programma, de route van de stoet, het terrein, de toegang of over de andere festiviteiten? Of misschien wilt u wel uw steentje bijdragen aan het Fruitcorso? Laat het ons weten want we staan u graag te woord!